MVO Nederland – Het schip van 2040

Nieuws, Projecten

MVO Nederland heeft een innovatieve denktank bij elkaar gebracht vanuit maritieme bedrijven en ontwerpers om de Nederlandse duurzame visie op ‘het schip van 2040’ in beeld te brengen. In samenwerking met o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt in 2017 een eerste ‘Vademecum’ (boekje) samengesteld waarmee via de ambassades, handelsmissies en internationale evenementen de kennis, competenties en duurzame visie van de Nederlandse maritieme sector internationaal kan worden uitgedragen.

In 2017 wordt deze denktank vervolgd met een hardcopy van de Vademecum, zodat deze internationaal kan worden verspreid en worden alle ingediende teksten via een website gepubliceerd en gepromoot.

Hiermee dragen ze bij aan de innovatieve profilering van de Nederlandse maritieme industrie en werken ze verder aan een maritieme sector die zich in 2040 onderscheidt op MVO-gedrag als boegbeeld voor een circulaire en sociale wereld, zonder concessies: 0% geluid, 0% emissies, 100% blije mensen en 100% hergebruik.

IMVO Maritiem roept innovatieve, maritieme bedrijven op om ook volgend jaar aan te sluiten, nieuwe teksten, ideeën en concepten aan te dragen om elkaar en anderen te inspireren. Elke twee jaar zal een nieuwe Vademecum worden uitgebracht met de beste 10 ideeën.