Circulair Inspiratie-Evenement voor de Dordtse Maakindustrie

,

Veel circulaire inspiratie en voorbeelden van duurzame businesscases tijdens de bijeenkomst in de Duurzaamheidsfabriek afgelopen dinsdag 28 juni!

Een mooie inleidende presentatie van hoofdspreker Marcel den Hollander over ‘hoe kan circulair ondernemen uw omzet verhogen door waardevernietiging te stoppen”.

Heel veel dank ook aan Krijgsman Bouw, Pelican Rouge, Dordts Hout en Coolrec voor het delen van hun stappen richting meer circulair. Voorbeelden van collega-ondernemers inspireren toch het meest!

Hieronder de highlights van de andere sprekers en workshops:

*Inspirerende pitch van Rachid Anhari en Wim Pype van Coolrec tijdens Circulair Inspiratie Event Dordrecht in de Duurzaamheidsfabriek! Praktisch alle materialen van onze afgedankte koelkasten en wasmachines worden door hen in Dordrecht en Waalwijk opgewerkt tot hoogwaardige grondstoffen; kunststoffen en metalen. We houden de socials in de gaten: er schijnt een bijzondere deal met een grote speelgoedfabrikant op komst te zijn!

*Inspirerende pitch van Martijn Trouwborst van Dordts Hout tijdens Circulair Inspiratie Event Dordrecht in de Duurzaamheidsfabriek! Met kennis en ervaring uit de Hoeksche Waard, is hij samen met Dordtse Teun van der Klis nu ook in Dordrecht gestart met een lokale houtzagerij en meubelmakerij. Daar verwerken zij zoveel mogelijk lokaal gerooide bomen en “oud” hout tot hoogwaardige eindproducten, planten compensatie-bomen om tot méér groen te komen en starten samenwerkingen om zoveel mogelijk “oud” hout van de verbrandingsovens te redden.

*Inspirerende workshop door Roxanne van Straalen van Pelican Rouge Coffee Roasters tijdens Circulair Inspiratie Event Dordrecht in de Duurzaamheidsfabriek! Vanuit deze grote koffiebranderij in Dordrecht is zij continu bezig om een hoogwaardigere bestemming te vinden voor de reststromen plastics (snijresten van de verpakkingen), koffievliesjes en afgekeurde bonen. De verschillende voorbeelden die ze toonde laten iedereen toch even ánders naar hun afval kijken: koffietrays, biobased koffiekopjes, bodemverbeteraars en zware blokken voor in de bouw.

*Inspirerende workshop door Adriaan Bossenbroek van Krijgsman Bouw tijdens Circulair Inspiratie Event Dordrecht in de Duurzaamheidsfabriek! Naast zijn bouwprojecten streeft hij met zijn tweede bedrijf BBMT Bouwproducten naar bouwproducten met een “negatieve footprint”, dus positief voor klimaat en omgeving. Een mooi voorbeeld dat hij toonde is een noodverlichtings-unit, gemaakt van olifantsgras en hennep, waar de klant bovendien na 30 jaar gebruik, bij inlevering méér voor terugkrijgt dan na 10. Langer gebruik is immers duurzamer!

*Inspirerende workshop door Bas Hillerström van CIRCO tijdens Circulair Inspiratie Event Dordrecht in de Duurzaamheidsfabriek! Met een ‘sneak-preview’ van de CIRCO circulair ontwerp-track die mogelijk ná de zomer wordt aangeboden aan ondernemers in de Dordtse maakindustrie, tegen gereduceerd tarief met hulp van Rabobank en gemeente Dordrecht. In deze track leer je niet alleen je producten (meer) circulair te ontwerpen, maar ook de bijbehorende circulaire businessmodellen. Hou voor meer informatie en nieuws hierover onze website en LinkedIn in de gaten!

We hebben nog prettig nagepraat in de duurzaamheidsfabriek onder het genot van een borrel die verzorgd was door “Leo aan tafel”

Wil je los van het bovenstaande CIRCO, eens sparren over het toepassen van circulaire economie in jouw bedrijf of organisatie, neem dat gerust contact op met mariska@cirkellab.nl