Circulair Stappenplan Tchai

,

“True sustainability awaits where the benefits to the environment, society and economics meet. Our efforts to improve our social and environmental performance do not stop at our own company, but go beyond, to our supply chain, where we involve our suppliers and subcontractors in our sustainability goals.“ aldus Tchai.

En dit klopt! Zodra je binnenkomt bij Tchai stap je in een ruimte gevuld met energie, zoals eigen zeggen hun Tchi. Ze maken ontzettend mooie dingen, maar zijn zich daarbij ook bewust van hun verantwoordelijkheid.

Zoals veel bedrijven merken ze dat het lastig is om te bepalen welke stappen en in welke volgorde op duurzaamheidsgebied te nemen. Aan hun positieve energie ligt het niet maar in de waan van de dag komen ze er simpelweg niet voldoende aan toe.

In samenwerking hebben we een plan opgesteld, een werkwijze voor Tchai. Het vormt een basis om integraal circulaire activiteiten op te pakken binnen alle fases van het bedrijfsproces van Tchai waarbij medewerkers, leveranciers en klanten geënthousiasmeerd kunnen worden en waarbij circulariteit een onderdeel kan gaan worden van de bedrijfscultuur.

Het is geen star en vastomlijnd plan maar moet gezien worden als een flexibel hulpmiddel, waarbij één of enkele fases uitgekozen kunnen worden, waarbij fases overgeslagen kunnen worden (bijvoorbeeld omdat ze niet van toepassing zijn of omdat er op dat moment niet de focus op wordt gelegd), waarbij gekozen kan worden om iets dieper of juist minder diep per fase uit te werken of waarbij fases opnieuw kunnen worden uitgevoerd. Het plan zal een “levend” document worden wat zijn plekje moet gaan krijgen in alle handelingen van het bedrijf, een onderdeel moet gaan vormen van de Tchi en wat aangepast en uitgebreid wordt met de kennis die zal worden opgedaan.

Ze laten er geen gras over groeien want de kick-off van het eerste circulaire project volgens dit plan is al ingepland, goed bezig!

Wil je meer weten van dit traject of hoe een circulair stappenplan jouw onderneming kan helpen, neem dan contact op met de projectleider Mariska de Bruijn.