Studenten Da Vinci College werken aan circulaire techniek en economie!

Cirkellab organiseert i.s.m. Platform Duurzaam Dordrecht dit jaar voor de tweede maal een Jongerenlab, deze keer op woensdagmiddag 16 november in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht voor studenten van het Da Vinci College. Daarnaast roepen we ook regionale bedrijven en overheid op deel te nemen aan het Jongerenlab om kennis, inspiratie en netwerk op te doen én te delen!

Jongeren en bedrijven werken samen rond circulaire economie
Het Jongerenlab geeft jongeren concrete handvatten rond circulaire economie. Tijdens dit evenement maken de studenten via interactieve en inspirerende speeddates kennis met circulaire start-ups en bedrijven. De studenten gaan vervolgens zelf aan de slag met een concreet circulair vraagstuk die afkomstig is van de deelnemende bedrijven over hergebruik, ontwerp, nieuwe business modellen, innovatie en recycling. Tevens leren zij wat het begrip circulaire economie inhoudt via een uitdagende hands-on workshop. Door het ‘slopen’ van kapotte elektrische apparaten leren de jongeren eigenhandig de principes lineaire en circulaire economie en krijgen ontwerpprincipes mee van laatstgenoemde. Dit jaar sluit het inhoudelijk programma aan bij techniek, bouw en maritiem. Klik hier voor de editie van 2015.

Van circulaire koptelefoons, gerecycled park tot aan een waste lab!
Op het Jongerenlab zullen uiteenlopende circulaire koplopers zich presenteren. Aanwezigen ervaren via een oude spelcomputer hoe elektronisch afval op een leuke manier ingezameld kan worden, maken kennis met de partij die de ‘meest duurzame watertaxi’ ontwikkelt, zien hoe gebruikte bouwmaterialen weer een nieuw leven krijgen via een online platform en ontmoeten een start-up die 3d-print met gebruikte kunststoffen. De deelnemende partijen zijn:

Daarnaast wordt er dit jaar speciaal voor docenten door Martin de Wolf van Fontys Hogeschool een separate workshop georganiseerd. In deze pragmatische workshop komt onder de aandacht: waarom is circulaire economie van belang voor het onderwijs, wat houdt het in en hoe kan dit een plek krijgen. Daarvoor is een speciaal programma ontwikkeld onder de vlag van ThreeC: Creating Competencies for a Circular Economy.

Waar: De Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50 in Dordrecht
Wanneer: Woensdag 16 november van 13.00 uur (inloop), 13.15 uur (start) tot 17.00 uur (einde)
Aanmelden: We horen graag vóór 10 november of u komt via info@cirkellab.nl