Studenten brengen sloop- en bouwopgave van de Drechtsteden in kaart

,

Cirkellab wordt de komende maanden ondersteund door studenten van de Minor “Business 2030” op Avans Hogeschool Breda. Zij zullen voor ons de sloop- en bouwopgave van de regio Drechtsteden in kaart brengen om de economische kansen van hergebruik van bouwmaterialen inzichtelijk te maken. Zij stellen zich graag even voor!

“Wij zijn een studententeam bestaande uit 4 leden; Sjoerd, Fred, Tijs en Nino. Middels dit bericht willen wij ons kort voorstellen en vertellen wat wij gaan betekenen voor Cirkellab. Wij volgen de Minor “Business 2030” op Avans Hogeschool Breda, waarin wij een blik op de toekomst gaan werpen. Wanneer je deze Minor volgt is het de bedoeling dat je een opdracht oppakt welke gepitcht werden in de eerste weken van dit schooljaar. Zo viel onze aandacht op de opdracht die Thirza van Cirkellab heeft gepitcht bij ons. Het in kaart brengen van de grootschalige sloop- en infraprojecten en wat hiervan nog bruikbaar is voor de bouw van nieuwe projecten.

De opdracht luidt: Voor 23 januari 2019 een digitale infographic waarin een top 5 van grootschalige nieuwbouw-, renovatie- en sloopprojecten in de regio Drechtsteden voor de komende 5 jaar in kaart zijn gebracht. Hierin staan het R-en model centraal, te weten (Rethink, Reduce, Repair, Reuse, Refurbish, Recycle en Recover). Daarbij is het van belang in ieder geval 1 stap terug te gaan in het R-en model ten opzichte van de huidige situatie. Tevens zal hierbij een kosten/batenanalyse worden uitgevoerd of het wel rendabel is om de gebruikte bouwmaterialen opnieuw te gebruiken.

Mijn naam is Sjoerd Altorf, 22 jaar en wonend in het mooie Standdaarbuiten. Ik studeer Vastgoed & Makelaardij aan Fontys Hogeschool in Eindhoven en zit in het 3e leerjaar van mijn opleiding. Hiervoor heb ik de MBO niveau 4 opleiding Marketing & Communicatie afgerond. Als bijbaantje ben ik werkzaam bij Renewi Rucphen als belader. Ik heb veel zin in de opdracht, ook denk ik dat deze goed aansluit bij mijn opleiding en interesses. Hierdoor ga ik met veel enthousiasme aan het werk voor Cirkellab.

Mijn naam is Fred Okpako, 24 jaar en wonend in Gorinchem. Momenteel zit ik in het 4e jaar van de opleiding ‘Bedrijfskunde’. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken, fitnessen en te hangen met vrienden. Buiten mijn studie werk ik als chauffeur/bijrijder voor het transportbedrijf TSS in Scheluinen. Ik kijk erg uit naar de uitvoering van deze opdracht en hoop veel bijdrage te kunnen leveren aan Cirkellab.

Mijn naam is Tijs van Teeffelen, ben 25 jaar geboren en getogen in Chaam. Ik studeer Technische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool in Tilburg zit in het 4e en laatste leerjaar. Vooraf aan deze opleiding heb ik mechatronica niveau 4 afgerond. In mijn vrije tijd werk ik bij JB hydraulics in Sliedrecht. Tijdens de minor business 2030 kijk ik uit naar de samenwerking met Cirkellab en de toekomstige netwerken.

Even voorstellen. Mijn naam is Nino Ruchtie, 21 jaar en wonend in Oosterhout. Op het moment van schrijven ben ik begonnen aan mijn 4e en daarmee ook het laatste jaar van mijn opleiding ‘Business IT & Management’. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met computers en houd ik van een gezellige borrel op zijn tijd, beide het liefst in gezelschap van mijn vrienden. Naast mijn studie en hobbys ben ik werkend bij OfficeGrip, een IT partner en bij de lokale Chinees in Oosterhout achter de bar.”