re-START: opnieuw beginnen met een ‘circulaire’ baan

re-START staat voor opnieuw beginnen. We helpen samen met allerlei partners jongeren die niet meer naar school willen of kunnen naar werk. Dat doen we het liefst samen met ‘circulaire’ bedrijven. Op 1 juli startten de eerste jongeren van re-START bij Coolrec voor een pilot van 6 maanden. Dit bedrijf is leider op het gebied van circulaire economie en elektronica recycling.

“Het werk geeft de jongeren zelfvertrouwen; ze ervaren dat ze iets kunnen, ergens bij horen en ertoe doen”, aldus Dominique Robeyn (Sr HR Business Partner, Coolrec).

Onze aanpak
Via het onderwijs of jongerenwerk komen jongeren bij re-START. Samen met bedrijven die samenwerken met re-START wordt gekeken of er een baan, een stage of leerwerkplek is die past bij de jongere.

Aan het werk gaan is soms een grote stap. Sommige jongeren kunnen dan ook best wat hulp gebruiken. Het jongerenwerk van ContourdeTwern (R-Newt) kijkt wat nodig is om aan het werk te gaan. En te blijven! ROC Da Vinci is er voor jongeren die (deels) terug naar school willen. Bij de bedrijven is een buddy die klaar staat op de werkvloer. Samen helpen we de jongere op weg.

Wil jouw bedrijf meer weten over re-START? Download dan hier de factsheet met informatie of kijk op www.re-start.nl.