Opruimactie 12 november: Van plastic afval naar drijvend park!

,

Zaterdag 12 november van 10 uur tot 13 uur organiseert Cirkellab i.s.m. Recycled Park een opruimactie rondom de Wantij in Dordrecht. Recycled Park realiseert drijvende parken door plastic zwerfafval van de straat en uit het water te recyclen tot platforms voor op het water. Deze dag zien we als de start om meer waarde te halen uit plastic afval in de regio Drechtsteden. Daarmee willen we een icoon realiseren op het water waar zowel bewoners als bezoekers van kunnen genieten. Dit uiteraard om de thema’s duurzaamheid, de Maritieme Topregio en de verbinding met het water en de natuur nog meer te versterken met elkaar!

Vanuit ingezameld plastic afval worden een aantal miniatuurversies van de drijvende parken gemaakt. Deze worden op 28 november tijdens de Pitch & Pledge bijeenkomst ‘Circulaire Kansen Maritieme Topregio’ overhandigd aan vertegenwoordigers van het Drechtsteden-bestuur, waar ook de opruimactie wordt gecommuniceerd. Zodat het initiatief Recycled Park ook hier op de kaart komt te staan!

Help opruimen!
Aanmelden en meer informatie voor de opruimactie via info@cirkellab.nl, graag voor 8 november. We verzamelen 12 november om 10 uur op de parkeerplaats van Villa Augustus (aan de zijde van het Regiokantoor / Energiehuis). Wij zorgen voor de benodigdheden, zoals afvalgrijpers en vuilniszakken.