Open Lab #Textiel 24 maart

Cirkellab organiseert op vrijdagmiddag 24 maart een zeer bijzondere editie van het Open Lab bij gastheer Rabobank Drechtsteden in Dordrecht. Het thema is ‘upcyclen van textielstromen’. Heeft u als bedrijf met textiel te maken – denk aan bedrijfs- en werkkleding, bouwmateriaal, interieur-, bed-, of badtextiel – laat dit Open Lab dan niet aan u voorbij gaan!

Met het Open Lab zetten we simpelweg letterlijk de deur open. Ons doel is om met relevante partijen uit de regio inspiratie op te doen en op laagdrempelige wijze ideeën uit te wisselen hoe we gezamenlijk vorm kunnen geven aan regionale circulaire kansen.

Meer waarde halen uit textiel….
In de regio Drechtsteden – waar Cirkellab is gevestigd – bevinden zich meerdere textielrecyclers. Een daarvan is Boer Groep, een van de grootste textielrecycling sorteerbedrijven in de EU. Zij sorteren op 7 verschillende locaties 450.000 kg. textiel per dag in ca. 400 verschillende stromen. Een aantal van die stromen worden op dit moment gedowncycled (waarde van het materiaal vermindert). Sterk versleten en vervuild textiel gaat zelfs de verbrandingsoven in, omdat er nog geen geschikte recyclingmethode beschikbaar is. Voor de genoemde stromen worden tijdens het Open Lab enkele ideeën en oplossingen gepresenteerd voor het bedrijfsleven die voortkomen uit de Pressure Cooker (deze brainstorm wordt alvorens aan het Open Lab georganiseerd waar experts en ontwerpers uit het hele land aan meedoen). Ook komen er andere inspirerende voorbeelden en initiatieven voorbij rondom ‘circulair textiel’; ReBlend, Circuwear by Outfit, PLANQ en Brightloops, en wordt u meegenomen in ontwikkelingen en vraagstukken rondom niet-draagbaar textiel. Kortom, laat u verrassen!

Aansluitend aan het Open Lab, is er een borrel. U bent van harte welkom om ook hierbij aan te sluiten!

Zet ‘m in de agenda. We horen graag of u komt via info@cirkellab.nl!

Praktische informatie
Waar
Het Open Lab zal plaatsvinden bij Rabobank Drechtsteden, Wilgenbos 1 te Dordrecht. Vanaf het station Dordrecht is de locatie goed aan te lopen. Mocht u met de auto komen, dan kunt u betaald parkeren bij parkeergarage Maasplaza (Korte Parallelweg 221) of gratis aan de (P&R) Weeskinderendijk.
Wanneer
Vrijdag 24 maart van 15.30 uur tot 17.00 uur (met aansluitend een borrel)
Aanmelden
We horen graag vóór 20 maart of u komt via info@cirkellab.nl
Meer informatie
info@cirkellab.nl I 06-38299813 I www.cirkellab.nl