Open Lab 1 juli: verwaarden van organische reststromen

Cirkellab organiseert op vrijdagmiddag 1 juli weer een Open Lab in het centrum van Dordrecht met als thema ‘verwaarden van organische reststromen’!

Met het Open Lab zetten we simpelweg letterlijk de deur open. Ons doel is om met relevante partijen uit de regio inspiratie op te doen en op laagdrempelige wijze ideeën uit te wisselen hoe we gezamenlijk vorm kunnen geven aan de circulaire, regionale kansen.

Van sinaasappelschillen, koffiedik tot aan retourbrood
Er zijn steeds meer voorbeelden van het verwaarden van organische reststromen. Zo worden er leerproducten gemaakt van fruitafval, verpakkingen van tomatenstengels en meubels van koffiedik. Juist ook op regionale schaal liggen er kansen om korte kringlopen te sluiten van voedselafval en ander organisch afval, waarbij een rendabele businesscase gerealiseerd kan worden.

Tijdens het Open Lab worden enkele verrassende pitches gehouden van partijen die organische reststromen verwaarden, onder andere door PeelPioneers die citrusafval hoogwaardig herwaardeert en haar businessplan uiteen zal zetten en Sonneveld Group die betrokken is bij een innovatieproject waarbij is onderzocht of met retourbrood, brood dat van supermarkten teruggaat naar bakkerijen, nieuwe smakelijke producten gemaakt kunnen worden.

We onderzoeken samen tijdens het Open Lab welke kansen er voor de Drechtsteden liggen met organische reststromen. Graag ontvangen we op informele wijze input van onder meer:

  • Supermarkten, hotels en restaurants
  • Agrarische en veevoederbedrijven
  • Investeerders
  • Retailers en groothandels, waaronder partijen die schoonmaak- of beautyproducten verhandelen of verkopen
  • Logistieke bedrijven
  • En iedereen die geïnteresseerd is!

Aansluitend aan het Open Lab, gaan we in het centrum van Dordrecht borrelen. U bent van harte welkom om ook hierbij aan te sluiten!

Zet ‘m alvast in de agenda. We horen graag of u komt via info@cirkellab.nl!

Wat: Open Lab: ‘verwaarden organische reststromen
Waar: Cirkellab is gevestigd in de Nieuwstraat 12-24 te Dordrecht (in een bedrijfsverzamelgebouw). Vanaf het station Dordrecht is de locatie goed aan te lopen. Mocht u met de auto komen, dan is het handigste te parkeren bij parkeergarage Drievriendenhof.
Wanneer: Vrijdag 1 juli van 15.30 uur tot 17.00 uur (met aansluitend een borrel)
Aanmelden: We horen graag vóór 27 juni of u komt via info@cirkellab.nl
Informatie: Via info@cirkellab.nl I 06-38299813 I www.cirkellab.nl