Handen uit de mouwen in het Open Lab; 3D-printen, solar cooken en slim slopen!

Cirkellab organiseert iedere laatste vrijdag van de maand een Open Lab, we zetten simpelweg letterlijk de deur open voor iedereen. Bedrijven, gemeenten, start-ups, onderwijs en instellingen uit de regio Drechtsteden. Ons doel is om met zoveel mogelijk partijen op laagdrempelige wijze kennis te maken, ideeën uit te wisselen en gezamenlijk vorm te geven aan de circulaire, economische kansen in de regio.

Het Open Lab van september was omlijst met een druk programma. Gasten maakten kennis met 3D-printen (restmaterialen gebruiken als grondstof 3D-printen) en solar cooken (koken op zonne-energie). Daarnaast konden bezoekers deelnemen aan een workshop slim slopen waarbij kapotte elektrische apparaten uit elkaar gehaald werden om principes lineaire en circulaire economie te leren kennen. Tenslotte was er een spontane pitch vanuit Dutch Windweel (een gebouw als toeristische attractie die gelijktijdig energie opwekt). “Erg mooi om te zien dat ieder Open Lab nu al concreet resultaten oplevert in het leggen van verbindingen, kennisdeling en nieuwe samenwerkingsverbanden!”

Dutch-Windwheel-Lead-537x364

Zet 30 oktober alvast in de agenda; aan de slag met een concrete casus!
Het maakt niet uit waar u staat rond circulaire economie, heeft u vragen, wilt u sparren rond een (business)idee, op zoek naar inspiratie, pitchen of wilt u vrijblijvend kennis maken met Cirkellab en andere spelers uit de Drechtsteden? Dat kan allemaal in het Open Lab! U hoeft zich niet van te voren op te geven, er is vrije inloop. Volgende keer gaan deelnemers een concrete, circulaire casus uitwerken. Welke casus? Dat blijft nog even een verrassing…

Wat: Open Lab (en aansluitend een borrel)
Waar: Nieuwstraat 12-24, Dordrecht
Wanneer: vrijdag 30 oktober van 15.30 uur tot 17.00 uur