Eind januari staat Open Lab – in de week van de Circulaire Economie – in het teken van de bouw!

Cirkellab heeft het afgelopen jaar maandelijks een Open Lab georganiseerd, we zetten simpelweg letterlijk de deur open voor iedereen. Ons doel was om met zoveel mogelijk partijen op laagdrempelige wijze kennis te maken, ideeën uit te wisselen en gezamenlijk vorm te geven aan de circulaire, economische kansen in de regio. Het komende jaar zetten we dit per kwartaal voort, maar geven er een iets andere invulling aan met telkens een ander inspirerend onderwerp.

Bouwen aan een Drechtsteden zonder afval en zonder uitval
De laatste week van januari staat Nederland in het teken van Circulaire Economie. Ook Cirkellab doet daar natuurlijk vol enthousiasme aan mee met het Open Lab op vrijdag 29 januari. Dit Open Lab zal in het teken staan van Cirkelstad; concrete projecten en open, innovatieve samenwerkingen waarbij het afval van de één (sloop- en renovatieprojecten) grondstof voor de ander (nieuwbouwprojecten) wordt met wederzijds economisch én ecologisch voordeel. Daarbij wordt bij de inzet van arbeidskrachten nadrukkelijk gekeken naar de mogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een initiatief geboren in Rotterdam dat op dit moment zich verspreid naar onder meer Utrecht en Amsterdam, en gedragen door een Greendeal Cirkelstad.

Graag onderzoeken we samen tijdens het Open Lab of een ‘Cirkelregio Drechtsteden’ haalbaar is en aansluit bij de regionale behoefte. Rutger Büch, coördinator van Cirkelstad, vertelt meer over Cirkelstad waarover we op informele wijze graag input ontvangen van:

  • Bouw- en sloopbedrijven
  • GWW (grond, weg, waterbouw) bedrijven
  • Architectenbureaus
  • Woningcorporaties
  • Start-ups (gerelateerd aan de bouw)
  • Gemeenten
  • UWV, Sociale Dienst, Baanbrekend Drechtsteden, etc.
  • En iedereen die geïnteresseerd is!

Inspirerende pitches
Tevens worden er tijdens het Open Lab verrassende pitches gehouden van uiteenlopende partijen uit de bouw (New Horizon, Vorm Bouw, EGM architecten, Buurman, Woodyshouding, Den Boer Holding, KWS en NETICS) waarbij de kansen van een circulaire economie worden belicht. Er is daarnaast volop gelegenheid tot netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Zet ‘m alvast in de agenda. We horen graag of u komt via info@cirkellab.nl!

Praktische informatie
Wat: Open Lab ‘Cirkelregio Drechtsteden’
Waar: Cirkellab is gevestigd in de Nieuwstraat 12-24 te Dordrecht (in een bedrijfsverzamelgebouw). Vanaf het station Dordrecht is de locatie met gemak aan te lopen. Mocht u met de auto komen, dan is het handigste te parkeren bij parkeergarage Drievriendenhof.
Wanneer: Vrijdag 29 januari van 15.30 uur tot 17.00 uur (met aansluitend een borrel)
Aanmelden: We horen graag vóór 27 januari of u komt via info@cirkellab.nl