Doe 4 juli 2018 mee met de Zoomer Wantijrun én steun daarmee een Dordts, circulair initiatief!

,

Cirkellab is jarig (1 maart) en dat vieren we graag met anderen! Wij kijken terug op 3 leerzame, uitdagende maar vooral succesvolle jaren waarin we – in samenwerking met anderen – prachtige, circulaire projecten hebben gerealiseerd. Nu is het hoog tijd om een ander beginnend circulair initiatief genaamd Kwekersgilde – dat op de ‘afval’stroom koffiedik oesterzwammen kweekt – een zetje te geven. Dat gaan wij doen op woensdagavond 4 juli tijdens de Zoomer Wantijrun. Uiteraard zijn we hiervoor ook op zoek naar andere (hard)lopers die ons team komen versterken en bereid zijn om 5, 10 of 15 km te rennen en daarmee (een boel) geld ophalen en/of diensten aanbieden!

Waarom dit initiatief?
Wist je dat wij van de koffieboon slechts 0,2 procent consumeren en er dus 99,8 procent achterblijft? Toch is er allerlei waarde te creëren met koffiereststromen; van een hanglamp, stoel, shampoo, broek, allesreiniger tot aan bodemverbeteraar voor agrarische gronden. Wat ons betreft is dan ook het kweken van oesterzwammen op koffiedik bij uitstek een toonaangevend voorbeeld van circulaire economie. Kwekersgilde haalt de koffiedik op bij de lokale horeca. Diezelfde horeca serveert vervolgens de oesterzwammen – gekweekt op diezelfde koffiedik – of een product gemaakt van oesterzwammen als soep, burger of een kroket. De logistiek vindt plaats op een bakfiets. En de oesterzwammen zelf worden gekweekt in gebruikte emmers van een Dordtse snackbar en reststromen vinden hun weg onder meer naar een lokale kunstenares. Zo krijgt alles weer een tweede leven en heeft zo min mogelijk impact op het milieu! Kwekersgilde staat dan ook voor: “geen massaproductie, maar productie door de massa”.

Hoe kun je meedoen (als bedrijf)?
Laat via info@cirkellab.nl tijdig weten dat je meedoet met deze sponsorloop. Mocht je vanuit een organisatie of bedrijf willen meedoen met een aantal collega’s, dat kan! Als bedrijf of organisatie kun je er ook voor kiezen om deelnamegeld van minimaal 250 euro te betalen in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen. Of je kunt uiteraard ook de teamleden van Cirkellab sponsoren. Geef in de mail het volgende door:

 • het aantal personen, de namen en de contactgegevens
 • het aantal km’s (5, 10 of 15) dat je of je teamgenoten voor ogen hebt
 • het streefbedrag dat jij of jouw team wilt ophalen (of deelnamegeld wilt betalen) en/of welke diensten je mogelijk wilt bieden (de diensten die Kwekersgilde goed kan gebruiken, zijn onderaan te vinden)
 • of met welk bedrag je de teamleden van Cirkellab wilt sponsoren

Bij inschrijving, houden we je op de hoogte van de sponsorloop, geven we je meer informatie over Kwekersgilde, hoe sponsoring werkt en overige praktische zaken!

Wat krijg je ervoor terug (als bedrijf)?
Laten we beginnen met eeuwige dankbaarheid! Daarnaast is het gewoonweg erg leuk om samen met een groep anderen je in te zetten voor dit gave, jonge initiatief ‘Kwekersgilde’. En we communiceren de deelnemers via onze communicatiemiddelen en (social) media als blijk van waardering! Als klap op de vuurpijl, diegene die het meeste sponsorgeld binnenhaalt – ontvangt een diner of lunch voor 2 personen bij een horecazaak in Dordrecht die jou laat smullen van de oesterzwammen gekweekt op koffiedroes!

Te leveren diensten (uiteraard nader af te stemmen met de initiatiefnemer):

 • een stempel van het logo
 • bedrukking van het logo op de fietskar
 • afname van oesterzwammen(producten) voor bijvoorbeeld horeca, hotel, catering en consument
 • apparatuur ten behoeve van klimaatcontrole (temperatuur, vochtigheid en flow), mengers, sterilisatoren, enz.
 • fietsbezorgers (ZZP’ers)
 • partners voor productontwikkeling: zwamburgers, worsten, conserven, bodemverbeteraars, bouwmaterialen (isolatie), kledingindustrie (geurabsorbatie), cosmetica (shampoo, scrubs)
 • vervoersmiddel (denk aan een elektrisch busje/tuktuk of een goede bezorg/ophaal bakfiets)
 • locatie (winkeltje/werkplaats in centrum Dordrecht)