Cirkellab biedt onder de vlag van CLICKNL de CIRCO Business Design Track aan. CIRCO – creating business through circular design – versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. In CIRCO werken bedrijven en ontwerpers samen aan concrete circulaire business en delen ze nieuwe kennis en inspiratie. De trainingen vinden plaats in drie ééndaagse workshops met een groep van 10 bedrijven, per bedrijf een beslisser en een ontwerper/engineer resulterend per bedrijf in:

  • circulaire propositie
  • roadmap voor implementatie
  • herbruikbare kennis en tools
  • onderdeel van community

Voor wie: Deelnemers zijn bouw- of maakbedrijven in Nederland. Per bedrijf doen twee personen mee die op strategisch niveau betrokken zijn bij business development, marketing of sales, en bij design, engineering of productontwikkeling.
Referenties: Bouw, Waterschap, Maritiem, 
Productfolder

John Oosthoek van Royal IHC (scheepsbouwer): “Ik kijk voortaan met een circulaire bril naar al mijn businesscases: Waar vindt waardevernietiging plaats en zie ik kansen voor verbetering? Ik doe dit veel liever dan alleen een NPV (Net Present Value) berekenen en kijken wat er onder de streep overblijft. De methodologie van de track is dan ook erg waardevol gebleken!”

Arco Roodenburg, Sales Manager Maritime Industry bij Kloeckner Metals ODS: “De Track bevat een erg goede methode om in 3 dagen naar een concreet doel en plan toe te werken dat ‘pitch’-gereed is. Een mooie en leerzame ervaring die mij leerde dat circulariteit dichterbij is dan dikwijls lijkt.”