City Deal Circulaire Stad – Innovation Expo 4 oktober 2018

,

Op 11 november 2016 ondertekenden negen gemeenten, drie ministeries en drie kennispartners de City Deal Circulaire Stad. De afgelopen twee jaar hebben we de verbinding gezocht om lokaal en nationaal tot een circulaire economie te komen. Deze City Deal eindigt in 2018. Op 4 oktober, tijdens de Innovation Expo 2018, dragen we samen met de City Deal partners het eindresultaat op aan organisaties die de partijen vertegenwoordigen die Nederland Circulair in 2050 gezamenlijk willen en moeten gaan behalen. Dit zijn staatssecretaris van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de IBP-partners VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), IPO (Interprovinciaal Overleg), UvW (Unie van Waterschappen), het G40 stedennetwerk en Holland Circulair Hotspot.

De Innovation Expo 2018 vindt plaats op de RDM werf in Rotterdam, onder de titel ‘Global Challenges, Dutch Solutions’. Binnen dit grote (inter)nationale evenement organiseren we als City Deal van 11.30 – 12.45 uur een bijeenkomst in zaal Ocean Diva Futura om het eindproduct aan te bieden en te bespreken met ondertekenaars, ontvangers en het publiek.

In de City Deal Circulaire Stad werken 9 steden, 3 ministeries en 3 kennispartners samen om  uiterlijk in 2050 tot volledig circulaire steden te komen, analoog aan de ambitie zoals verwoord in het Rijksbrede programma Circulaire Economie. Door de toegang tot de nieuwe markt voor circulaire economie voor vragers en aanbieders te stimuleren door kennis en goede voorbeelden toegankelijk(-er) te maken via gezamenlijke (digitale) platforms en koplopers in de etalage te zetten.

Almere, AmsterdamApeldoornDen Haag, Dordrecht,
HaarlemmermeerRotterdamUtrecht en Venlo, ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken, TNO, Circle Economy en Royal Haskoning DHV. Projectleiding en ondersteuning worden verzorgd door Cirkellab en Platform31.

Lees binnenkort meer achtergrond via www.circulairestad.nl, die eveneens 4 oktober live zal gaan.