8 koplopers maken werk van een regio Drechtsteden zonder afval, zonder uitval

,

De Drechtsteden is – na Rotterdam en Amsterdam – de derde regio in Nederland die van start is gegaan met Cirkelstad. Met Cirkelstad Drechtsteden vormen deelnemers een regionaal én landelijk platform om doorbraken in de bouw – zowel gebouwen als de gebouwde omgeving – te realiseren.

Geen snelle deals, maar blijvende verbinding!
Het platform Cirkelstad maakt werk van steden zonder afval, zonder uitval. Deze slogan geeft exact weer waar het voor staat. Concrete projecten en open, innovatieve samenwerking om afval van de één (sloop- en renovatieprojecten) om te vormen tot grondstof voor de ander (nieuwbouwprojecten) met wederzijds economisch én ecologisch voordeel. Met partijen die het verschil kunnen en willen maken en nadrukkelijk kijken naar mogelijkheden tot inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Van circulaire wegen, tijdelijke natuur tot aan een tweedehands bouwmarkt…
Cirkelstad Drechtsteden start met 8 koplopers; De Drechtsteden, Krijgsman Bouw, Dura Vermeer, Buurman, Woonbron, Van der Tol, Cirkellab en Ingenieursbureau Drechtsteden. Deze partijen gaan concreet aan de slag met circulaire en inclusieve projecten in de Drechtsteden. Zoals Buurman, een tweedehands bouwmarkt en werkplaats die oude materialen weer een nieuw leven inblaast en Van der Tol, een hoveniersbedrijf, die tijdelijke natuur aanlegt op braakliggende terreinen. “De Drechtsteden maken zich hierbij hard om zoveel mogelijk ‘bouwtalenten’ in te zetten”, aldus wethouder Bert van de Burgt (arbeidsmarkt & onderwijs).

Ook enthousiast? Sluit je aan!
Ook geïnteresseerd om te ‘bouwen’ aan een Drechtsteden zonder afval, zonder uitval als projectontwikkelaar, bouw-, sloop-, vastgoed-, GWW bedrijf, architecten-, ingenieursbureau, gemeente of woningcorporatie? Meer informatie via 06-38299813 of info@cirkellab.nl.