Thirza gaat Cirkellab verlaten

Nieuws

Thirza Monster, een van de partners van Cirkellab, heeft besloten een eigen weg in te gaan. Zij zal per 1 september niet meer werkzaam zijn voor Cirkellab. Uiteraard vinden we dat erg jammer. In gesprek hierover met Jan-Willem Kanters, een van de andere partners, en Thirza Monster.

Jan-Willem: Vertel Thirza, jij hebt nieuws.
Thirza: Ja, dat klopt, ik ga Cirkellab na ruim 5 jaar verlaten. Ik ga dus weg, en nu?
Jan-Willem: Ja, dat was natuurlijk wel even schrikken en wordt even schakelen. Je bent niet zomaar een medewerker, maar mede-oprichter, een kwart van ons bedrijf en je hebt je eigen bijzondere persoonlijkheid en kwaliteiten waar we Cirkellab mede op hebben gebouwd. Net zoals Jeroen, Mark, Karin en ik natuurlijk ook ieder weer een heel eigen persoonlijkheid en andere kwaliteiten en ervaring hebben dan jij. Inhoudelijk hebben we al jouw taken en activiteiten inmiddels samen goed in beeld en kunnen die gelukkig ook goed overgenomen worden door de anderen. Wij gaan in elk geval op volle kracht vooruit met onze circulaire missie en aanpak.

Thirza: Dus Cirkellab gaat met volle kracht vooruit. Hoe kijk je naar de toekomst?
Jan-Willem: Sowieso met vertrouwen en ambitie! Daarbij zullen we niet meteen op zoek gaan naar een “nieuwe Thirza”, want die is uniek. Maar met de groei die we voor ogen hebben, wellicht wel weer andere nieuwe mensen die hun eigen karakter en kwaliteiten toevoegen aan Cirkellab.

Jan-Willem: Maar vanwaar jouw besluit? En wat zijn jouw toekomstplannen?
Thirza: Ik vind het fijn om na deze intensieve periode van samenwerken, weer iets meer mijn eigen koers en ambitie te gaan varen. Hoe de toekomst er precies uit gaat zien, weet ik niet. Maar de circulaire, duurzame, maatschappelijke insteek – en ook het ondernemerschap – zitten diep van binnen, dus zal ik ook in de nieuwe situatie zeker niet loslaten!

Jan-Willem: En hoe kijk je terug op afgelopen jaren? Wat ga je missen en wat ga jij anders doen en waarom?
Thirza: Ik kijk met veel plezier terug op onze tijd samen. We zijn in 2015 samen enthousiast en voortvarend van start gegaan en hebben inmiddels heel wat mooie projecten achter de rug. En is voor mij in alle opzichten een erg leerzame tijd geweest. Daarbij wil ik uiteraard met stipt ook alle mensen bedanken die mij het vertrouwen hebben gegeven om samen op te trekken waarbij ik ook graag in de toekomst – in welke vorm dan ook – een blijvende verbinding zie!

En uiteraard ga ik een en ander missen, misschien nog te vroeg om dat echt te ervaren. Dat zal waarschijnlijk in de kleine dingen zitten, als een gesprekje bij de koffieautomaat als het even tegenzit of het gezamenlijke euforische gevoel bij het binnenhalen van een mooie opdracht. En of ik echt 180 graden zaken anders ga aanpakken, dat zal niet. Ik ben wie ik ben, en blijf wie ik blijf. Wel kijk ik uit naar een bepaalde ruimte om weer nieuwe zaken te ontwikkelen en daar mezelf ook telkens in uit te dagen.

Thirza: En hoe kijk jij terug op afgelopen jaren? Wat ga jij missen en wat gaan jullie anders doen en waarom?
Jan-Willem: Hard werken, mooie dingen nastreven, samen ambities formuleren en najagen… Dat lukt de ene keer beter dan de andere, maar we kunnen zeker trots zijn op wat er allemaal gelukt is! Jouw enorme drive en unieke persoonlijkheid zullen we zeker missen en er zullen de komende tijd vast nog wel meer “oja”-momentjes komen. Vooralsnog gaan we niet perse dingen heel anders doen: we streven blijvend  dezelfde circulaire doelen en ambities na en zullen – nog steeds – daarbij die dingen oppakken waarmee we ‘morgen’ die doelen en ambities weer een stapje dichterbij kunnen brengen.

Jan-Willem: Is er nog iets wat je Cirkellab wil meegeven?
Thirza: Ik wens Cirkellab heel veel succes en hoop dat jullie nog jarenlang mooie dingen gaan doen in de wereld van de circulaire economie en zoveel mogelijk impact blijven maken. En dat gaat buiten kijf gewoonweg gebeuren!

Thirza: Wat zou je mij nog willen meegeven?
Jan-Willem: Wij wensen jou natuurlijk ook enorm veel succes, nu je alleen verder wilt! Ik ben ervan overtuigd dat je met dezelfde enorme drive en passie blijft proberen om – bij alles wat je oppakt – zoveel mogelijk impact te maken.

Jan-Willem: Waar gaan we elkaar tegenkomen na de ‘scheiding’?
Thirza: De wereld van de circulaire economie is vooralsnog redelijk klein, dus verwacht zeker wel dat er lijntjes blijven bestaan, hoe en waar dit dan ook is. En al is het niet in het werkzame leven, dan vast wel omdat het kantoor in Dordrecht gevestigd is en ik daar op korte afstand van woon.

Thirza: En waar denk jij dat we elkaar gaan tegenkomen na de ‘scheiding’?
Jan-Willem: Precies wat je zegt, we gaan elkaar vast en zeker tegenkomen, zowel zakelijk als buiten. Hoe dat er zakelijk uit gaat zien, hangt er natuurlijk ook heel erg vanaf wat jij precies gaat doen! Wij weten in elk geval heel goed waar jouw kwaliteiten zitten, dus daar maken we hopelijk nog wel eens gebruik van.

Jan-Willem: Tot slot, en wat betekent dat voor onze klanten en partners?
Thirza: Die merken er hopelijk helemaal niks van. We gaan in alle opzichten zorgen voor continuïteit, kwaliteit en passie die partijen ook voorheen gewend waren!
Thirza: Nog aanvullingen of andere inzichten hierop?
Jan-Willem: De klanten waar jij veel persoonlijk contact mee had, merken daar natuurlijk wel iets van. Ieder van ons heeft toch een heel ander karakter en persoonlijke stijl. Zoals ik eerder zei, we hebben geen tweede Thirza en gaan die ook niet proberen te zoeken. Maar op de inhoud, lopende projecten en producten hebben we gelukkig altijd voldoende samen gedaan en van elkaar geleerd om niets te hoeven inleveren op kwaliteit en resultaat.