KWS Infra – PlasticRoad

Projecten

KWS Infra heeft, met een van haar vestigingen in Zwijndrecht, onlangs vanuit de ‘Cradle to Cradle’ gedachte, concepten ontwikkeld om van kunststof-restafval bouwmaterialen te maken voor de aanleg van wegen waaronder de PlasticRoad. Gerecycled plastic en kunststof worden verwerkt tot prefab wegdelen, die in z’n geheel worden aangebracht. Door de prefab productie kan niet alleen de kwaliteit (stroefheid, waterafvoer, etc.) beter gegarandeerd worden, wegen kunnen ook veel sneller aangelegd worden. Daarnaast is de weg veel duurzamer en vrijwel onderhoudsvrij. Door de PlasticRoad-constructie blijven er ruimten in de ‘holle’ wegen waar bijvoorbeeld kabels en leidingen in gelegd kunnen worden of die als waterberging kunnen fungeren. De publiciteit rond de PlasticRoad heeft wereldwijd veel interesse gewekt, waardoor de ontwikkeling in een stroomversnelling is geraakt. Alle partijen die voor de ontwikkeling nodig zijn, hebben elkaar inmiddels gevonden en de planning tot realisatie is uitgewerkt. Voor medio 2017 wordt een eerste pilotlocatie gezocht. Het zou erg mooi zijn als die wereldprimeur naar Dordrecht gehaald kan worden!