Stichting Duurzame Zorg – Hergebruik Zorghulpmiddelen

Projecten

Het doel van Stichting Duurzame Zorg – een jong initiatief in de wijk Wielwijk in Dordrecht – is een netwerk te ontwikkelen met een team van sociaal betrokken mensen op het gebied van o.a. het hergebruik van (zorg) hulpmiddelen en deze te kunnen aanbieden tegen kostprijzen. Te vaak hebben zij geconstateerd dat hulpmiddelen werkeloos in de schuur staan, in opslagruimten van zorginstellingen staan opgeslagen of zelfs vernietigd worden. Ook worden er steeds minder zorghulpmiddelen vergoed, wat toegankelijke zorg voor mensen met een laag inkomen bemoeilijkt. Stichting Duurzame Zorg wil dat, op een maatschappelijk verantwoorde manier, de toegang tot het aanschaffen van een hulpmiddel, voor ieder die dit nodig heeft, duurzaam gewaarborgd blijft, om daarmee de zorgkosten in Nederland te beheersen en betaalbaar te houden.