Shop&Drop – App Afvalscheiding & Retourlogistiek

Projecten

Shop&Drop, een jong bedrijf uit Rotterdam, heeft een app ontworpen om consumenten op een andere manier naar afval scheiden te laten kijken. De gratis app zorgt er voor dat het makkelijk én leuk wordt om oude zooi gescheiden te ‘droppen’ tijdens het ‘shoppen’. De Shop&Drop app laat zien waar in de buurt afval en afgedankte spullen ingeleverd kunnen worden voor hergebruik en recycling. Maar Shop&Drop biedt meer dan een persoonlijk recycle-advies. De app laat ook zien in welke afvalcategorie een product thuis hoort, waar afgedankte artikelen ingeleverd kunnen worden voor een goed doel én beloont deelnemers binnenkort met korting op een (duurzame) nieuwe aankoop! Zo wordt het extra de moeite waard om iedere keer dat je gaat ‘shoppen’, ook te bedenken wat je nog moet ‘droppen’.

Verder, kunnen gebruikers zelf nieuwe ‘drop’-locaties toevoegen en ‘drops’ delen op Facebook. Met Shop&Drop wordt het droppen van afval en oude spullen makkelijk én leuk. Nu al beschikbaar in de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Maar uiteraard is de ambitie om dit uit te rollen naar zoveel mogelijk gemeenten, waaronder Dordrecht. Hiervoor werkt Shop&Drop graag samen met gemeente(n), lokale retailers en afvalinzamelaars en -verwerkers. Daarnaast gaat Shop&Drop er voor zorgen dat het ook voor online shoppers makkelijk wordt hun oude spullen te droppen. Wordt jouw nieuwe aankoop thuis afgeleverd, dan kun je jouw afval en gebruikte spullen straks direct meegeven aan de postbezorger. Op deze manier wordt er nog meer hergebruik en recycling gerealiseerd!