HVC – 100-100-100

Projecten

100-100-100, de uitdaging voor huishoudens om 100 dagen afvalvrij te leven. Is het gelukt om 100 huishoudens, 100 dagen, 100% zonder afval te laten leven? In dit experiment lieten inwoners zien dat het mogelijk is om veel minder afval te produceren. Dit deden zij door goed afval te scheiden en na te denken bij de aankoop van producten. 100-100-100 is het online platform waar deelnemers wekelijks een opdracht deden die hen hielp om afvalvrij te leven en beter te scheiden. Het restafval dat zij nog wel overhielden vulden zij in op de afvalmeter op de website. Na 100 dagen is gebleken dat de deelnemers 88% minder restafval produceren dan de gemiddelde Nederlander. Klik hier voor alle resultaten.

Om de deelnemers zoveel mogelijk te stimuleren was er dagelijks contact via een app, een beloningsysteem en een gekoppelde webshop met producten die in het teken staan van afvalscheiding en hergebruik. 29 gemeenten deden mee aan deze uitdaging, waaronder Dordrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Zwijndrecht.